Säätiön ensimmäinen vuosi puolivälissä

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö aloitti toimintansa maaliskuussa 2021. Hallitus on kokoontunut sen jälkeen säännöllisesti, ja peräti neljässä kokouksessa on saatu käsitellä avustushakemuksia nuorilta yrittäjiltä sekä tavoitteelliseen harrastustoimintaan tukea hakeneilta. Lisäksi säätiö myönsi 300 euron arvoisia stipendejä kouvolalaisten oppilaitosten jaettavaksi yrittäjämyönteisille opiskelijoille. Stipendin saaneita oli keväällä 20.

Yritystoiminnan hakemuksiin hallituksen puheenjohtaja Risto Simola toivoo rohkeutta. Säätiö haluaa ennen kaikkea tukea uusia ja ennakkoluulottomia yritysideoita. Yritys voi olla vasta aivan alkuvaiheessa, tai jo jonkin aikaa toiminut. Idea ja yrityksen visio tulevasta toiminnasta ratkaisevat, joten rohkeasti vaan avustuksia hakemaan, toivoo puheenjohtaja koko hallituksen puolesta!

Säätiö voi myöntää avustusta nuorelle yrittäjälle tai nuorten perustamalle yritykselle. Edellytyksenä on, että yritys myy palvelua tai tuotteita pääasiassa Kouvolan alueen ulkopuolelle, ja yrityksen liiketoiminta arvioidaan pidemmällä tähtäimellä olevan kannattavaa. Myönnettävän avustuksen määrä riippuu säätiön taloudellisesta tilanteesta sekä hakijan toiminnan luonteesta, koosta ja avustuksen vaikuttavuudesta.