RAINO KUKKOSEN 70-VUOTISSÄÄTIÖ PALKITSI YRITYKSIÄ

Kouvolalaiset innovatiiviset yritykset, Micaro Makeiset, Pyrovisio Oy ja Vigofere Oy palkittiin 3000 euron palkinnoilla Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön tiedotustilaisuudessa 8.12. 2021.

”Perusteena palkitsemisille ovat olleet yritysten uusi liikeidea ja sen kaupallistaminen. Säätiö tahtoo kannustaa innovatiivisia kasvuyrityksiä ja on ilahduttavaa, että nyt löytyi palkittavaksi kolme yritystä. Nämä palkinnot säätiö jakoi oman valintansa mukaan, yrittäjät eivät ole itse hakeneet palkintoa”, säätiön hallituksen puheenjohtaja Risto Simola kertoi.

”Keräämme parhaillaan rahoitusta uuden Moodmetric -sormuksen kehittämistyöhön. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä Raino Kukkosen 70 -vuotissäätiön tunnustuksesta ja palkintorahasta”, Sanna Koskela, Vigofere Oy sanoi kiitospuheessaan.

”Laitteen kehittämistyötä tehdään edelleen ja yrityksen tavoitteena on jatkaa toimintaansa palvelun tuottajasta teknologian tarjoajaksi. Pienellä yrityksellä resurssit ovat kuitenkin rajalliset. Suuri kiitos säätiölle palkinnosta”, Jouni Jokivirta, Pyrovisio Oy, sanoi yritystä esitellessään.

Micaro Makeisten yrittäjä Ville Vahersalo ei päässyt osallistumaan tilaisuuteen, mutta hän välitti kiitoksensa: ”Kiitos vielä paljon, että sain kunnian tulla valituksi. Olen todella kiitollinen teille sekä Raino Kukkosen säätiölle. Tuella tuen kouvolalaista työtä.”

Ensimmäisenä toimintavuotenaan Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö on jakanut kaikkiaan 22 000 euroa. Edellä mainittujen yrityspalkintojen lisäksi on hakemusten perusteella jaettu kuusi yritysavustusta. Oppilaitoksille on jaettu 21 stipendiä: Kouvolan seudun ammattiopiston, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun ja Kouvolan lukioiden yrittäjyyshenkisille opiskelijoille. Yksityisille henkilöille on jaettu seitsemän liikunta-avustusta tavoitteelliseen kilpailutoimintaan.

Keväällä 2021 perustettu Raino Kukkosen 70-vuotissäätiö jakaa stipendejä yrittäjyyshenkisille opiskelijoille, myöntää avustuksia alueella toimiville yrittäjille ja voi myöntää palkintoja innovatiivisille, työpaikkoja luoville yrittäjille.