BusinessKouvola 2022 oli menestys

Millä Kouvola saadaan nousuun? Mitkä ovat Kouvolan mahdollisuudet? Mitä tekemistä luovuudella ja innovaatioilla on näiden kysymyksien kanssa? Muun muassa näihin kysymyksiin etsittiin vastauksia Business Kouvola -seminaarissa 23.9.2022 Kouvolan Teatterilla, ja löydettiinkin. Luovuudelle ei ole rajoja!

Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön ja yhteistyökumppaneiden (Kouvolan kaupunki, Xamk – Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kouvola Innovation, Kymen Yrittäjät, OP Kymenlaakso, Kouvolan Liikemiesyhdistys, Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Eduko – Kouvolan ammattiopisto sekä Kouvolan Sanomat) järjestämä seminaari kokosi Kouvolan Teatterin täyteen yrittäjiä, yrittäjähenkisiä ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneita seminaarivieraita. Paikalla oli yli 300 osallistujaa ympäri Kymenlaaksoa.

Tunnelma oli koko seminaarin ajan lämmin ja palaute positiivista. Seminaarin vieraista huokui innostus ja inspiroituminen huippuluokan puhujien esiintymisien jälkeen. Seminaarin avasi Raino Kukkosen 70-vuotissäätiön perustaja Raino Kukkonen yhdessä Marita Toikan kanssa. Kukkonen ja Toikka vastasivat tapahtuman valovoimaisen juontajan Ella Kannisen kysymyksiin Kouvolasta ja Kouvolan menestystekijöistä.

Seminaaripäivän esiintyjien osalta aloitti André Noël Chaker, ”bisnesantropologi”, jonka esitys ei jättänyt kylmäksi edes Kouvolan kaupunginjohtajaa, joka sai jopa oman serenadin Chakerilta. Chaker herätteli kuulijoita pakenemaan ”jumilompolosta” avaamalla mieltä uusille mahdollisille toimintatavoille.

Lähes lennosta Chaker vaihtui innovaation, designin, ja johtamisen professoriin Alf Rehniin. Rehnin aiheena oli luonnollisesti luovuus ja innovaatiot. Rehn kertoi esimerkein, kuinka hyvinkin pienistä kaupungeista voi nousta maailman luokan yrityksiä, jos vain luovuutta ja intohimoa yrittämiseen riittää.

Iltapäivällä oli vuorossa paikallisten toimijoiden kesken paneelikeskustelu aiheesta ”Kuinka onnistut innovaation kaupallistamisessa?”. Keskustelijoina oli Henni Seppälä OP Kymenlaaksosta, Kari Jääskeläinen Kymen Yrittäjistä, Tomi Heimonen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta ja Kimmo Niemi Kouvola Innovationista. Paneelia moderoi Pekka Floman Kouvolan Liikemiesyhdistyksestä sekä seminaarin juontaja Ella Kanninen. Keskustelijat kertoivat omilta tahoiltaan näkemyksiään Kouvolan ja Kymenlaakson vahvuuksista ja tarjoamistaan palveluista yrittäjille.

Panelistit lämmittivät lavan seuraavalle esiintyjälle. Lavalle asteli Anne Raudaskoski, kiertotalouden pioneeri. Raudaskoskella oli aiheena kiertotalous ja kilpailuedut vastuullisuudessa. Aihe on todella tärkeä ja ajankohtainen. Kuulijat saivat arvokasta tietoa nykyhetken tilanteesta kiertotalouden kannalta.

Raudaskosken jälkeen oli aika päivän viimeiselle, vaan ei vähäisimmälle esiintyjälle, Kari Ketoselle. Ketonen tunnetaan muun muassa TV:stä monista humoristisista rooleistaan. Tuoreen psykoterapeutin aihe ”Mihin karismaa tarvitaan?” piti sisällään muistutuksen siitä, että karismaan liitettävien tunnusmerkkien tulee säilyä myös paineen alla. Paineen hallitsemiseen Ketonen antoi kuulijoille vinkkejä mm. hengityksen merkityksestä.

Välikevennyksinä tiukan seminaariohjelman ohella nautittiin upeasta musiikista orkesteri Rouletten esittämänä.

Seminaari sai arvoisensa päätöksen Kouvolan Teatterin lyhytnäytöksellä. Vieraat saivat maistiaiset Myrskyluodon Maija esityksestä sekä Kouvolan Teatterin Joulunäytöksestä.

Business Kouvola -seminaari järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2022. Saadun positiivisen palautteen ja yhteisöllisen sekä innostuneen tunnelman saavuttamisen vuoksi on hyvin todennäköistä, että seminaari saa jatkoa ensi vuonna.

Suuri kiitos kaikille seminaarivieraille, Kouvolan Teatterille ja yhteistyökumppaneille, teitte päivästä unohtumattoman!